Seguiment procés creatiu recapte nadal

Tions: Els infants del grup de grans i mitjans 2 han fet una recerca al bosc de troncs que tinguessin una mida concreta per tal de poder fer-los servir de tions. Una vegada els tenien, han tallat els troncs per tenir l’estructura del cos, han fet un forat a la cara frontal, la qual representa el nas, i han fet dos forats a la part inferior per ficar les potes. Aquests dos elements, nas i potes, s’han creat a partir de branques més petites que s’han hagut de perfilar amb un cúter per poder fer-les servir, a més, s’han enganxat aquestes extremitats fent servir cola blanca. Finalment, una vegada estava l’estructura sencera feta, s’han pintat les cares d’aquests tions i s’han creat barretines de diferents colors amb decoracions molt originals.

Decoracions nadalenques: Els infants del grup de petits van triar diferents figures nadalenques i les van passar a cartró. Més tard, van fer una decoració amb fils de color. Una vegada estava feta l’estructura, els infants del grup de grans aportaven el seu granet de sorra decorant aquestes figures amb detalls naturals. Els infants del grup de mitjans van escollir diferents figures nadalenques i les van dibuixar en el cartró. Després tallaven aquesta figura i feien la decoració amb fils de diferents colors. Van anar a buscar elements naturals de l’exterior de l’escola per decorar les figures, tot i que també van proposar decorar aquestes figures amb purpurina i amb estrelles, ho van fer amb cola calenta amb l’ajuda de l’adult.

Garlandes: Els infants del grup de petits van seleccionar la pell de diverses mandarines, la qual és un dels materials principals d’aquest producte, van tallar la pell d’aquesta fruita i han fet formes molt divertides. Després, els infants del grup de grans van agafar un cordill d’uns 80cm aproximadament i van fer petits forats als trossos de mandarina per tal de col·locar-los al fil. Una vegada estan a la corda, s’han de distribuir aquestes figures per tota la superfície i fer un nus per tal que s’aguanti bé.

Família de follets: Els infants del grup de grans han creat famílies de follets a partir de la llana feltrada. Ha sigut un procés laboriós, ja que havien de decidir com serien els integrants de la família, composició i colors, han portat a terme la creació de les 3 figures i han omplert un document explicant el nom de la família, el nom dels membres, quina història té aquesta família i quina cura s’ha de tenir, ja que cadascuna de les famílies té una característica concreta.

Mòbils: Els infants del grup de mitjans els hi va molt agradar la idea de crear mòbils amb elements naturals. Van anar al bosc a buscar tot tipus d’elements, com pinyes, tronquets i pals, glans i pedres. Primer van pintar els pals amb pintura acrílica, van decidir pintar-ho amb varis colors, creant figures o amb un únic color. Un cop els pals secs, van procedir a fer els forats amb l’ajuda d’un punxó per passar els fils de diferents colors. Cada infant va escollir els elements que volia, tot i que la majoria van escollir pinyes que van decorar amb purpurina de diferents colors. Un cop les pinyes lligades, van decidir donar-li’ls un toc de cola calenta, perquè no caiguessin i van escollir una corda per tal de poder penjar-los. Més tard, els infants van crear alguns mòbils fets amb palets més petits i pintats i amb glans seguint el mateix procediment.

Marcs de fotografia: Els infants del grup de mitjans podien escollir entre dos tipus de marcs fets amb pals de polo, o bé un marc de fotografia per penjar a les parets o bé un marc de fotografia per recolzar sobre les taules creat amb una base. Un cop els infants van escollir el tipus de marc que els hi agradava més, van procedir a pintar-los amb pintura acrílica. Van deixar assecar els pals durant 1 dia, i el dia següent van crear l’estructura dels marcs seguint el de l’exemple, amb silicona líquida. Alguns infants van voler decorar els seus marcs amb elements naturals, com petxines, fruits d’alguns arbres de l’escola o pedres.

Calendaris d’advent: Els infants del grup de mitjans 1 per realitzar els calendaris han hagut de fer un procés llarg i s’han dividit i complementat les tasques entre ells per poder aconseguir el resultat final. Primerament van començar a retallar diferents cercles amb diferents tipus de paper de regal, i després, es van adonar que necessitaven molts rotllos de paper per realitzar tots els calendaris. Van decidir enviar un correu a les famílies entre tots per poder tenir-ne suficients i van buscar la manera de poder-se organitzar per recollir-los. Posteriorment van començar a enganxar els diferents rotllos entre si en diferents fileres i van retallar els cartrons per formar la teulada i els van folrar. Seguidament, van procedir a enganxar totes les parts per formar la casa, i després, van procedir a retallar les lletres i ficar-les dins de cada rotllo de paper, i posteriorment, tapar-los, amb els cercles que prèviament havien retallat. Finalment, han posat, en format adhesiu, els diferents números del calendari a cadascuna de les finestretes i han dipositat la sorpresa dins de la xemeneia.

Espelmes: Els infants del grup de mitjans 1 van realitzar una sortida al bosc per buscar diferents elements naturals per poder decorar les diferents espelmes. Després d’aquesta recollida van agafar una espelma i li van ficar dues gomes de pollastre per poder ajudar-se a aguantar els diferents elements. Tot seguit, van començar a decorar-ho al seu gust i van utilitzar cintes per tapar la goma de pollastre i acabar de decorar la seva espelma.

Arracades i collars: Els infants de mitjans 1 i 2 van fer una sortida per l’exterior en busca de diferents glans, una vegada recollits, amb l’ajuda d’un punxó van fer diferents forats als glans. Després, en el cas de les arracades, van passar un tros de filferro pel forat i hi van ficar diferents perles, al seu gust. Per acabar, van ajuntar el filferro amb el tancament de l’arracada. En el cas dels collars, van realitzar el mateix procés amb el punxó i després van ficar un fil amb l’ajuda d’una agulla i li van afegir perles. Per finalitzar van fer un nus per fer el tancament del collar.

Pompons: Els infants del grup de mitjans 1 i 2, amb l’ajuda de dues plantilles circulars amb un cercle al centre, han anat agafant traços de fil i de llana i els han anat passant fins tapar tot el cartró. Després, amb unes tisores han tallat totes les bores, resseguint el cercle, i després amb l’ajuda d’un fil han fet diferents nusos fins tibar molt bé els fils i acabar el pompó. També han inventat una altra manera de crear pompons que els ha resultat més ràpida. Han lligat fil a una cadira i l’han fet arribar fins a una altra cadira tot donant voltes a ella. Quan han tingut unes quantes voltes fetes han tallat el fil per poder-lo treure de les cadires i l’han enrotllat al motlle de cartró del pompó. D’aquesta manera, cada volta que han fet, ja tenia més d’un fil.

Ampolla sensorial: aquestes ampolles han estat realitzades pels infants d’infantil. Primer, han pintat les pedres amb esmalt de colors i han deixat assecar. Després, han afegit als pots de vidre aigua i la purpurina i petxines petites. Amb l’acompanyament dels adults, han encolat les tapes dels pots i s’han enganxat cintes decoratives.

Boles de neu: aquestes ampolles han estat realitzades pels infants d’infantil. Les pinyes les han collit del bosc de l’escola i les han netejat amb una mica d’aigua. Han enganxat a la tapa del pot de vidre amb cola calenta i després han afegit al pot aigua i la simulació de neu, feta retallant gots de plàstic blancs en trossets minúsculs. Finalment, han encolat la tapa perquè no pugui sortir l’aigua.

Estrelles de papiroflèxia: Per fer les estrelles de papiroflèxia, els infants del grup de mitjans 2 han triat els fulls de colors que volien i a partir d’aquí han anat doblegant el full per tal que s’anés formant l’estrella de quatre puntes. Després ells/es han fet un forat i hi han passat un fil per tal de poder penjar les estrelles a l’arbre.

Corona d’advent: Per fer les corones d’advent primerament calia anar a buscar vergues, de manera que vam consultar a la família Batra i ens van comunicar d’un camp de vinya al costat de l’escola on podíem anar-les a recollir. Un cop a l’escola, els infants les van deixar en remull. Dins del cub amb aigua, els troncs van quedar humits i més fàcils per treballar-los. Un cop les vergues es podien treballar, els infants del grup de grans i mitjans 2 les van doblegar en forma de corona. Un cop lligades se’ls hi ha afegit elements naturals com fulles, pinyes o altres elements del bosc.